Má příjemnou chuť - sladkokyselou. Recept pro letošní zavařování.
Hodnocení
4.4
/ 5 (219x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 lžička
Voda1 l
Cukr krystal100 g
Ocet 8%1/3 l
Červená řepa2 kg
Podle chuti
Fenykl
Postup přípravy
Červenou řepu dobře omyjeme i s kořenem a dáme vařit asi na 1 hodinu, menší bulvy méně. Uvaříme ji doměkka, scedíme a po vychladnutí jí nastrouháme nahrubo.
Takto připravenou řepu promícháme s uvařeným nálevem. Nálev si připravíme následovně. Do vroucí vody dáme sůl, cukr, ocet a necháme přejít varem. Kdo má rád v řepě fenykl, tak jej chvíli povaří ve vodě jako první.
Řepu ve sladkokyselém nálevu naplníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při 85 °C. Foto: Pixabay.com
Řepa je vynikající. Lepší nálev jsem zatím neměla. Děkuji. Plus Křen
Irena
Komentář k receptu Červená řepa ve sladkokyselém nálevu
Octu je tam hodně. Buď dát octu polovinu nebo cukru jednou tolik. Já jsem dala cukru jednou tolik a super.
Jaroslav
červená repa- prísady
Je dobré, keď k prísadám popísaným v recepte pridáte miesto soli prípravok Zelko a mletý kmín a do vývaru cca 2-3 listky bobkový list, po prevarení vybrať z nálevu.
jašík
Re: Re: červená řepa
Řepu povařím /menší bulvy stejné velikosti/, nestrouhám ji, jenom nakrájím na plátky, zavařuji ji často , pro velký zájem rodiny. Můžete přidat i křen, ale každopádně méně octu, na litr vody 2 dcl, pro děti možná ještě méně. Zavařuji i květák, recept na nálev téměř stejný, akorát přidávám bobkový list a nové koření, mrkev na kolečka. Je to jednoduché, chutné levné a zdravé. Hezký den.
adinama
Re: červená řepa
Ocet by měl být 8 %, a každopádně dejte ho méně, 3 dcl je moc. Přidávám trochu kapek dia sladidla.