5 stroužků | česnek | |
1 ks | cibule | |
1 ks | citron | |
4 ks | mrkev | |
1 kg | červená čočka | |
2 plechovky | kokosové mléko | |
1-2 lžičky | kari pasta | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozmačkáme. Cibuli vložíme do hrnce na trochu oleje, orestujeme a přidáme nakrájenou mrkev. Dále přidáme asi jednu lžičku kari pasty, dvě plechovky kokosového mléka a na to propláchnutou červenou čočku. Podle chuti přidáme rozmačkaný česnek. Podle potřeby přilijeme trošku vody a přidáme dvě kostky masoxu. Červená čočka je hodně rychle měkká, tak na to pozor! Nakonec osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou. Červenou čočku s kokosovým mlékem můžeme podávat třeba s uvařeným vejcem nebo párkem, záleží už jen na chuti.
Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
Autor:Moravanda
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena