2 ks | skořice | |
5 ks | jablko | |
6 ks | hřebíček | |
podle chuti | ||
---|---|---|
skořice mletá | ||
citronová šťáva | ||
třtinový cukr |
1. Oloupeme a očistíme jablka, nakrájíme je na měsíčky, vložíme do menšího hrnce a zalijeme vodou. Zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou skořici i trochu mleté, hřebíčky a cukr podle kyselosti jablek. Jablka vaříme pozvolna cca 5 minut, jen do změknutí, zbytečně však nerozvařovat.
2. Čerstvý jablkový kompot podáváme v miskách včetně šťávy, buď jako kompot k hlavnímu jídlu, ale klidně i jako ovocný dezert. V druhém případě můžeme ještě vylepšit kopečkem zmrzliny či domácí šlehačkou.
Jablečný speciál: Jak využít úrodu jablek na maximum
Podzimní sklizeň jablíček se nám blíží. Máme pro vás tipy, jak zpracovat úrodu tak, abyste z ní vytěžili co nejvíc. Poradíme se sklizní, zavařováním i sušením jablek. Také jsme pro vás vybrali spoustu osvědčených jablečných receptů, vždyť kdo by odolal vláčným koláčům a štrúdlům právě s jablky.
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.
Tip na víkend: Recept na výborný jablečný koláč krok za krokem
Recept na výborný koláč, se kterým sklidíte úspěch! Jeho základem je křehké máslové těsto, tenké plátky jablek a smetanová omáčka. Naučíme vás ho krok za krokem.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena