1 špetka | sůl | |
170 g | máslo | |
50 g | med | |
100 g | ořechy | |
140 g | celozrnná mouka | |
0.5 lžičky | jedlá soda | |
4 lžíce | smetana na vaření | |
100 g | sušené ovoce | |
2-3 lžíce | sezamová semínka | |
50 g | třtinový cukr | |
250 g | jemné ovesné vločky |
Máslo necháme změknout a připravíme si ostatní suroviny. Ovoce a ořechy nasekáme na drobnější kousky. Do mísy vsypeme vločky a zalijeme horkou smetanou. Necháme chvíli měknout. K vločkám přidáme změklé máslo, med, cukr, ořechy, sušené ovoce, celozrnnou mouku, jedlou sodu a sezamová semínka. Vše dobře promícháme, až nám vznikne kompaktní hmota, kterou dáme do chladu na chvíli odpočinout. Z těsta pak vyválíme hrubší plát a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Celozrnné ovocné müsli upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Po upečení a mírném vychladnutí nakrájíme celozrnné ovocné müsli na plátky, můžeme i jen tak nalámat.
Posnídejte müsli: Sypané domácí, v podobě müsli tyčinek i v koláči
Müsli nemusí být jen kupované a plné cukru, lze si ho na spoustu způsobů připravit i doma. A vždy budete vědět, co je jeho součástí, co jíte. Oříška, semínka, sušené ovoce a vločky v té nejlepší kombinaci.
Recept na domácí müsli krok za krokem
Dnes vás naučíme křupavé domácí müsli, které je prostě úžasné! Chuťově vynikající a hlavně - přesně víte, co do něj dáte. FOTORECEPT krok za krokem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena