2 ks | vejce | |
100 g | máslo | |
1 lžíce | kakao | |
4 lžíce | med | |
100 g | cukr moučka | |
1 lžička | jedlá soda | |
1.5 lžičky | perníkové koření | |
300 g | celozrnná hladká mouka | |
na potření | ||
---|---|---|
1 ks | bílek |
Máslo necháme změknout. Mouku prosejeme. Na vál nasypeme prosátou celozrnnou mouku, cukr, jedlou sodu, perníkové koření a kakao. Doprostřed uděláme důlek, vlijeme rozklepnutá vejce, med a na kousky nakrájené změklé máslo. Vše zpracujeme v těsto, které zabalíme do folie a necháme do druhého dne odležet. Těsto poté na vále vyválíme na plát a vykrajujeme z něj perníčky různých tvarů. Perníčky klademe na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme 7 - 10 minut. Ještě horké celozrnné perníčky potíráme bílkem, budou se pak krásně lesknout. Celozrnné perníčky uchováváme v uzavíratelné dóze, do které umístíme kousek jablíčka.
Vánoční perníčky na poslední chvíli: 6 receptů na hned měkké perníčky
Pokud se ještě chystáte na poslední sladké vánoční pečení, máme pro vás dobrou zprávu. S těmito recepty na perníčky zazáříte, protože jsou měkké hned po upečení a na slavnostní stůl k ostatnímu cukroví je můžete přidat v mžiku. Se zdobením vám rádi pomohou i děti, kterým tak čekání na Ježíška zpříjemníte.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena