0.2 kg | máslo | |
100 g | celer | |
120 g | tvrdý sýr | |
2 lžíce | mandle (mleté) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
grilovací koření | ||
čerstvá petrželka | ||
podle potřeby | ||
bílá veka |
Veku nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme. Celer očistíme a také nastrouháme. Nastrouhaný sýr smícháme s jemně nastrouhaným očištěným celerem. Přimícháme nadrobno nasekanou petrželku, pomleté mandle, osolíme a přidáme i trochu grilovacího koření.
Plátky veky potřeme máslem a celerovou směsí je posypeme. Zbytek másla rozpustíme a chlebíčky pokapeme. Celerové chlebíčky vyskládáme na máslem vymazaný plech a krátce zapečeme. Celerové pohoštění si připravíme kdykoli je chuť.
Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?
Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!
Recept na skvělou celerovou pomazánku krok za krokem
Podle jednoduchému receptu snadno připravíte velmi chutnou celerovou pomazánku s mnoha cennými vitamíny.
Autor:konko
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena