2 stroužky | česnek | |
50 g | šunka | |
100 g | celer | |
2 lžíce | bílý jogurt | |
20 g | pomazánkové máslo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
pórek |
Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, stejně tak nastrouháme i šunku nebo salám. Česnek prolisujeme a pórek nakrájíme nadrobno. V míse smícháme celer, šunku, pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a nakrájený pórek. Přimícháme dvě lžíce bílého jogurtu, osolíme a opepříme. Celerovou pomazánku s pomazánkovým máslem mažeme na veku, chleba apod.
Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?
Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!
Autor:Moravanda
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena