Svíčkovou nakrájíme na tenoučké plátky. Pokud je potřeba, dejte na chvilinku maso zabalené ve folii do mrazáku, bude se lépe krájet. Plátky svíčkové vyrovnáme na potravinovou folii dál od sebe, přikryjeme druhou folií a jemně rozklepeme hladkou stranou paličky. Na talíř kápneme olivový olej a jeden vedle druhého naskládáme plátky masa. Z vrchu maso také pokapeme olejem, osolíme hrubou solí, opepříme a nastrouháme slušnou dávku parmazánu. Carpaccio se klasicky servíruje s lístky rukoly. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná
V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena