směs | ||
---|---|---|
1 stroužek | česnek | |
1 ks | cibule | |
0.5 ks | kuře | |
1 ks | mrkev | |
1 ks | řapíkatý celer | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
sušená feferonka | ||
podle potřeby | ||
parmazán | ||
bílé víno | ||
příloha | ||
těstoviny capellini |
Půlku kuřete rozporcujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme řapíkatý celer, cibuli a mrkev ve velkých kusech, přidáme také stroužek česneku. Dáme do trouby na 180 °C zapéct dozlatova. Do hrnce nalijeme sklenku bílého vína a začneme zahřívat, přidáme k němu výpek z upečeného masa. Pak vše z pekáčku přendáme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme pár kuličkami celého pepře a osolíme. Necháme vařit asi 30 minut. Vývar přecedíme. Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny capellini, tzv. andělské vlasy. Trvá to jen pár minutek. Do talíře nadrobíme kousek sušené feferonky, přidáme uvařené těstoviny, zalijeme vývarem a zastrouháme parmezánem. Capellini v kuřecím vývaru ihned podáváme jako hlavní chod. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič
Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena