2 stroužky | česnek | |
sůl | ||
50 g | parmazán | |
2 ks | sardele | |
100 ml | olivový olej | |
4 lžíce | slunečnicový olej | |
100 g | anglická slanina | |
3-4 lžíce | citronová šťáva | |
3 plátky | chléb toustový | |
2-3 lžíce | worcesterská omáčka | |
mletý černý pepř | ||
1 ks | salát romana | |
2 ks | vejce |
Ze salátu odřízneme košťál a salát rozebereme na listy, které opereme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na proužky a nasucho ji osmažíme na pánvi. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky. Osmaženou slaninu vyndáme z pánve, přilijeme slunečnicový olej a z kostek vysmažíme krutonky. Kostky restujeme při mírné teplotě. Vejce propíchneme a na přesnou minutu jej vložíme do vařící vody. Po minutě jej ihned zchladíme, rozbijeme a obsah vložíme lžící do mísy. Vejce zalijeme citronovou šťávou, olivovým olejem, worcesterskou omáčkou a osolíme a opepříme. Okapané salátové listy příčně nakrájíme na proužky, vložíme je do mísy a zalijeme je omáčkou. Sardelky očistíme a nakrájíme na malé kousky. Sardelky se slaninou a krutonky nasypeme na salát. Navrch salát postrouháme parmazánem nebo jej posypeme parmazánovými hoblinkami. Vhodnou přílohou je bílý chléb. Foto: Profimedia.cz
Videorecept na zdravou večeři - Salát s marinovaným lososem a divokou rýží
Po zimě je třeba tělo nastartovat, proto vám přinášíme tento úžasný recept na lehký rýžový salát s kousky lososa. Dá se podávat na oběd i večeři, zaručí dostatečný příjem energie, vlákniny a zdraví prospěšných látek. A hlavně bude skvěle chutnat!
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena