600 g | krůtí prsa | |
1 kg | rané brambory | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
1 svazeček | čerstvý tymián | |
2 stroužky | česnek | |
granulovaný sušený česnek | ||
podle potřeby | ||
3-4 lžíce | olivový olej |
1. Krůtí prsa očistíme a přes vlákno nakrájíme na proužky asi 8x3 cm, které zlehka naklepeme. Maso osolíme, opepříme, zakapeme olejem, promícháme s prolisovaným česnekem a jemně nasekaným tymiánem a necháme v chladu odležet.
2. Mezitím si připravíme přílohu. Menší brambory důkladně omyjeme, osušíme a podle potřeby nakrájíme na kousky. Takto připravené brambory osolíme, zakapeme olejem, promícháme s tymiánem a granulovaným česnekem. Poté je rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 220 °C upečeme dozlatova.
3. Odleželé proužky krůtího masa napícháme vlnovkovitě na špejle nebo jehly a opékáme na grilovací pánvi ze všech stran dorůžova.
4. Krůtí špízy s bylinkami a pečenými bramborami rozdělíme na porce a podáváme s oblíbenými dipy a čerstvým zeleninovým salátem.
Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem
Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Máme před sebou víkend s letními teplotami. A to si žádá pořádnou grilovačku! Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Recept na kuřecí souvlaki krok za krokem
Komu by se chtělo dlouze vařit, když se za okny objevuje první jarní sluníčko. Proto si dnes připravíme velmi rychlý hlavní chod - kuřecí maso na řecký způsob. Skvěle ochucené kuřecí nudličky napichujeme na špejle a pečeme v troubě.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena