600 g | kuřecí prsa bez kosti a kůže | |
marináda | ||
---|---|---|
150 ml | majonéza | |
1 ks | velká vejce | |
100 ml | bílý jogurt 3% | |
3 lžíce | olej | |
2 lžíce | polohrubá mouka | |
mletý černý pepř | ||
1 lžička | mletá červená paprika | |
0.3 lžičky | mleté chilli koření | |
3 lžičky | mletý sušený česnek | |
2 lžičky | sušená cibule | |
1 lžička | drcený rozmarýn | |
1 lžička | drhnutý tymián | |
1 špetka | sušená šalvěj | |
podle chuti | ||
sůl | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
1. Nejdříve si připravíme marinádu. V míse promícháme majonézu s vejcem, jogurtem, olejem a polohrubou moukou. Poté přidáme mletý černý pepř, mletou červenou papriku, chilli, sušený drcený česnek, sušenou cibuli, sušený drcený rozmarýn a tymián, špetku sušené šalvěje a sušenou drcenou petrželku. Směs dobře prošleháme.
2. Kuřecí prsa očistíme a upravíme na tenčí a menší plátky, které osolíme a opepříme a naložíme alespoň na hodinu do marinády. Poté je smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova a následně je necháme na ubrousku okapat.
3. Bylinkové kuřecí řízečky rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory, ale stejně dobře bude chutnat bramborová kaše. Bylinkové křupavé řízečky můžeme také nakrájet na nudličky a použít je k přípravě salátu na způsob Ceasaru.
Videorecept: Grilovaná kuřecí prsa s balzamikovým octem
Grilované nemusí nutně znamenat nezdravé. Vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a zdravý recept na skvělý oběd nebo večeři.
Jak na pravý salát Caesar? Naučíme vás ho krok za krokem
Dnes vás krok za krokem naučíme famózní salát, který je součástí menu po celém světě. Základem je římský salát, nezaměnitelný dresink, křupavé krutony a parmazán.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena