2 ks | mladá cuketa | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvé bylinky | ||
pálivá mletá paprika | ||
na obalení | ||
hladká mouka | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Mladou cuketu (bez měkkého středu) omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Na talířek si přichystáme hladkou mouku. Bylinky nasekáme na velmi drobno. Můžeme použít dobromysl, bazalku, petrželku, libeček apod. Pokud nemáme bylinky, volíme mletou pálivou papriku, chipsy budou pikantnější. V hluboké pánvi rozehřejeme olej (lépe olivový). Cuketové plátky obalíme v hladké mouce a prudce osmažíme. Cuketové chipsy smažíme asi 3 minuty. Ke smažení můžeme použít i fritézu. Chipsy z cukety ještě teplé sypeme bylinkami nebo mletou paprikou, podle chuti osolíme. Bylinkové cuketové chipsy podáváme jako chuťovku. Jsou skvělou variantou na klasické chipsy.
Videorecept: Cuketa v olivovém oleji s bazalkou podle tradiční italské receptury
Vyzkoušejte jeden z tradičních receptů italské kuchyně. Cuketa v olivovém oleji s bazalkou patří mezi velmi chutné pokrmy, které vás svou chutí a jednoduchou přípravou jistě zaujmou.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena