Nejprve si nakrájíme omyté hlávkové zelí na tenké nudličky, které odložíme do mísy. Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenké plátky silné asi 1 cm (jako bychom krájeli šunku). Poté maso ještě naklepeme, aby bylo opravdu velmi tenké. Osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Masové nudličky necháme chvíli odpočinout.
Mezitím si připravíme omáčku tak, že smícháme sake, mirin, sojovou omáčku, hnědý cukr a prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a cibuli nakrájenou na kolečka. Poté plátky masa položíme na rozehřátou pánev a z obou stran osmahneme dozlatova. Poté ještě maso přelijeme připravenou omáčkou a necháme asi 5 - 10 minut dusit, řídíme se tloušťkou masa.
Na talíř naložíme hromádku zelí, položíme plátky masa a polijeme omáčkou z pánve. Buta shoga yaki podáváme s (vařenou) dušenou rýží v misce.