těsto | ||
---|---|---|
100 g | cukr | |
1 špetka | sůl | |
2 ks | žloutek | |
1 kostka | droždí | |
500 g | polohrubá mouka | |
200 ml | vlažné mléko | |
200 g | rostlinný tuk | |
náplň | ||
1 lžíce | rum | |
750 ml | mléko | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
1 balíček | vanilkový pudinkový prášek |
Mouku prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Mouku kolem důlku posolíme. Do důlku nalámeme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme teplým mlékem. Počkáme, než nám uprostřed vzejde kvásek. Tuk rozpustíme a trochu si dáme stranou na později. Poté přidáme ostatní ingredience - cukr, žloutky, rozpuštěný tuk a citronovou kůru. Vymícháváme, dokud nedostaneme hutné těsto, které dáme na teplé místo vykynout. Po vykynutí z těsta tvarujeme kuličky, které vkládáme do máslem vymazaného pekáče nebo zapékací misky. Jednotlivé "řádky" buchtiček potíráme rozpuštěným tukem ze všech stran, aby se nám neslepily. Buchtičky necháme ještě nakynout a pečeme asi při 220 °C dozlatova. Zatím si připravíme krém. Mléko osladíme a přivedeme k varu. V trošce mléka rozmícháme vanilkový pudink a vanilkový cukr. Tuto směs přidáme do mléka a ještě krátce povaříme. Můžeme přidat lžíci rumu nebo rumové aroma. Upečené buchtičky rozebereme, rozdělíme na talíře a přelijeme krémem. K buchtičkám s krémem můžeme přidat čerstvé ovoce.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
Recept na buchtičky s krémem krok za krokem
Česká klasika, sladký hlavní chod, který mají v oblibě nejen děti. V hlavní roli kynuté buchtičky a vanilkový krém, obojí si připravíme krok za krokem.
Autor:Cocinkamichalka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena