těsto | ||
---|---|---|
3 ks | vejce | |
200 g | cukr | |
100 ml | olej | |
100 ml | mléko | |
200 g | polohrubá mouka | |
1 ks | prášek do pečiva | |
100 g | vlašské ořechy | |
náplň | ||
3 ks | jablka | |
krém | ||
1 kelímek | zakysaná smetana | |
1 kelímek | bílý jogurt | |
1 ks | vanilkový cukr | |
2 špetky | skořice mletá |
Vejce s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a nasekané ořechy. Vše důkladně promícháme.
Jablka očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem, který jsme vyložili pečícím papírem. Na těsto rozprostřeme nahrubo nastrouhaná jablka a vložíme do rozehřáté trouby na 175°C. Pečeme dozlatova.
Upečenou ještě horkou buchtu potřeme smetanou smíchanou s jogurtem, vanilkovým cukrem a posypeme skořicí. Buchta s jablky a zakysanou smetanou skvěle chutná ke kávičce.
Pečená jablka s ořechovou nádivkou krok za krokem
Ideální dezert pro chladné podzimní večery: Pečené jablko v křupavém kabátku s kořeněnou ořechovou náplní. Přijde vhod všem, kteří milují spojení sladkého jablka s ořechy a vůní skořice.
BLOG Rychlé Fit Recepty: Velikonoční beránek s čokoládou a jablíčkem uvnitř
Už se připravujete na Velikonoce? A co takhle zkusit tohoto velikonočního beránka? Já si letos konečně pořídila formu na beránka a rovnou jsem ji vyzkoušela.
Autor:Maruška Horvátová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena