Nejprve si očistíme a nahrubo nastrouháme jablka, abychom se později tímto krokem nezdržovali při šlehání těsta. V misce vyšleháme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně zašleháme celá vejce a zakysanou smetanu. Přidáme cca 80 ml šťávy z nastrouhaných jablek, mletou skořici, špetku soli a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Větší část těsta rozetřeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, navrstvíme nastrouhaná jablka, potřeme řidší marmeládou a navrch dáme zbytek těsta.
Buchtu s jablky pečeme na 175 °C cca 30 minut dozlatova, propečenost otestujeme špejlí. Neulpívá-li na ní již těsto, máme hotovo.
Buchtu s jablky a marmeládou podáváme nakrájenou na dílky, ozdobíme zakysanou smetanou lehce posypeme skořicí či kakaem.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
Valentýnské pečení: Čokoládový dort s granátovým jablkem krok za krokem
Překvapte na Valentýna svou polovičku a upečte tento výborný čokoládový dort. Krok za krokem to hravě zvládnete.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena