1 špetka | sůl | |
3 ks | vejce | |
150 g | máslo | |
1 sklenice | marmeláda | |
6 ks | jablko | |
0.5 balení | kypřicí prášek do pečiva | |
200 g | cukr krupice | |
2 lžičky | skořice mletá | |
1 balení | vanilkový cukr | |
150 ml | zakysaná smetana | |
300 g | polohrubá mouka | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
kakao | ||
200 ml | zakysaná smetana |
Nejprve si očistíme a nahrubo nastrouháme jablka, abychom se později tímto krokem nezdržovali při šlehání těsta. V misce vyšleháme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně zašleháme celá vejce a zakysanou smetanu. Přidáme cca 80 ml šťávy z nastrouhaných jablek, mletou skořici, špetku soli a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Větší část těsta rozetřeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, navrstvíme nastrouhaná jablka, potřeme řidší marmeládou a navrch dáme zbytek těsta.
Buchtu s jablky pečeme na 175 °C cca 30 minut dozlatova, propečenost otestujeme špejlí. Neulpívá-li na ní již těsto, máme hotovo.
Buchtu s jablky a marmeládou podáváme nakrájenou na dílky, ozdobíme zakysanou smetanou lehce posypeme skořicí či kakaem.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
Valentýnské pečení: Čokoládový dort s granátovým jablkem krok za krokem
Překvapte na Valentýna svou polovičku a upečte tento výborný čokoládový dort. Krok za krokem to hravě zvládnete.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena