Ovoce na bublaninu před přípravou obalíme v mouce, nebude klesat. Ovoce použijte podle toho jaké máte, může být i kompot!
Hodnocení
3.0
/ 5 (828x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
10 lžic
olej
- -
sůl
4 ks
vejce
10 lžic
voda
0.5 balíčku
kypřicí prášek do pečiva
250 g
cukr krupice
250 g
polohrubá mouka
- -
ovoce
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně vmícháváme olej a vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh.
Těsto na bublaninu vlijeme na vymazaný a vysypaný pekáč, poklademe ovocem a pečeme v mírně předehřáté (asi 180 st.) troubě asi 25 minut.
Vychladlou bublaninu pocukrujeme a podáváme.
Foto: Vojtěch Leman