750 g | broskve | |
30 g | zázvor | |
100 ml | ocet vinný | |
200 g | třtinový cukr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
česnek | ||
sůl | ||
chilli |
1. Z broskví stáhneme slupku, plody rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor a česnek na jemno nasekáme. Broskve i se zázvorem a česnekem vložíme do kastrolu, přidáme cukr, sůl, chilli a ocet, vaříme nepřiklopené na mírném ohni asi 30 minut, dokud čatní nezhoustne.
2. Vychladlé broskvové čatní se podává ke grilovanému masu, ale podle chuti i k jiným pokrmům. Broskvové čatní můžeme i dlouhodobě uchovat, když ho naplníme do sklenic a dobře uzavřeme. Skladujeme v lednici.
Každý z nás již jistě slyšel přirovnání: "Ty máš tvářičky jako broskvičky". A právě nyní přichází čas dozrávání tohoto sladkého a jemně chlupatého ovoce. A pokud se ho urodí více, nabízím několik rad na jeho zpracování.
Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem
Další ovoce, které právě dozrává na zahrádkách, jsou broskve. Dnes si z nich podle podrobného FOTORECEPTU připravíme vynikající koláč.
Pečeme bez mléka a vajec: Broskvový koláč z banánového těsta
Sladké broskve a vláčné banánové těsto. To je skvělá kombinace na vynikající letní koláč.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena