Nejprve uvaříme vejce natvrdo. Všechny bylinky nasekáme najemno. Dále očistíme brokolici, rozdělíme na růžičky a vaříme v páře asi 5 minut. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je, překrojíme na půlky, odstraníme semena a dužninu nakrájíme na kostičky.
Dále připravíme majonézu: Smícháme hořčici s octem a za postupného přidávání oleje ušleháme základ na majonézu, osolíme a opepříme.
Vejce opláchneme pod studenou vodou, oloupeme a podélně rozpůlíme. Žloutky vyjmeme, rozdrtíme je vidličkou a třetinu žloutků vmícháme do majonézy. Přidáme koření, promícháme a vzniklou směsí naplníme půlky vajec.
K podávání brokolicového salátu využijeme velkou servírovací mísu. Na té rozložíme růžičky brokolice, plněné vaječné bílky a kostičky rajčat. Salát posypeme zbytkem drcených žloutků a uložíme na chladné místo.