Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Malou kapustu očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Brokolice nasekáme na růžičky bez košťálů, ty můžeme použít do polévky.
Na másle nebo ghi (přepuštěné máslo) osmažíme dozlatova nakrájenou a osolenou cibuli. Přidáme česnek, kapustu a růžičky brokolice. Zeleninu opečeme, potom podlijeme naběračkou zeleninového vývaru a přikryté necháme podusit.
Když se šťáva vydusí, vmícháme bílky. Směs mícháme, dokud se bílky zcela nesrazí a nakonec vmícháme jen krátce žloutky. Případně můžeme přímo vmíchat celá vejce. Nakonec mozeček osolíme podle chuti. Počítala jsem 2 vejce na strávníka.
Brokolicovo-kapustový mozeček podáváme s vařenými brambory pokapanými máslem.