Z droždí, cukru, lžičky mouky a 1/3 vlažného mléka zaděláme kvásek, který necháme nakynout. Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme 2 žloutky, kvásek, vlažné rozpuštěné máslo a zbytek vlažného mléka. Zaděláme hladké nelepivé těsto, které necháme alespoň půl hodiny na teplém místě kynout.
Do těsta můžeme přidávat různé přísady například najemno nakrájenou cibuli, sušená rajčata nebo bylinky. Z těsta nemusíme tvarovat jen briošky, můžeme vytvarovat i rohlíky.
Po vykynutí rozdělíme těsto na asi 50 g velké bochánky. Bochánky vytvarujeme do kuželek. Dále postupujeme tak, že větší stranu kuželky rozplácneme, uprostřed uděláme prstem díru a tu menší část prostrčíme spodem skrz díru, dotvarujeme do kulatého tvaru.
Briošky dáme na tukem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech tak, aby měly kolem sebe kousek prostoru. Potřeme rozšlehaným vejcem s rozetřeným česnekem a necháme ještě 5 minut kynout na plechu.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 - 25 minut.
Briošky s česnekem podáváme jako chutné pečivo při různých příležitostech.