2 stroužky | česnek | |
400 g | brambory | |
400 g | sušená treska | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
tymián | ||
rozmarýn | ||
saturejka | ||
bobkový list | ||
1 lžíce | zakysaná smetana | |
muškátový oříšek | ||
citronová šťáva | ||
celý černý pepř | ||
mořská sůl | ||
podle potřeby | ||
mléko | ||
olivový olej |
Opláchnutou tresku namočíme do vody na 24 hodin, pravidelně měníme vodu. Odsolenou tresku scedíme a dáme do hrnce s mlékem tak, aby byla ponořená. Přidáme bobkový list a pepř, přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Poté z tresky stáhneme kůží a obereme kostičky. Schováme si na ozdobu pár kousků masa v celku. V osolené vodě uvaříme brambory ve slupce, pro lepší chuť můžeme přidat snítku rozmarýnu a tymiánu. Oloupeme je a uděláme z nich vidličkou hrubou kaši. V pánvi rozehřejeme olivový olej s nasekaným česnekem, vhodíme na ni tresku a rozdrobíme ji na malé kousky. Přidáme rozmačkané brambory a promícháme. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme lžíci zakysané smetany. Dochutíme olivovým olejem a muškátovým oříškem. Brandade ze sušené tresky servírujeme s pár plátky rybky a ozdobíme saturejkou.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Recept na rybí polévku z lososa krok za krokem
Recept na jemnou rybí polévku s kořenovou zeleninou a kousky lososa. Rybu lze zaměnit i za kapra či jinou bílou rybu podle toho, která nám chutná.
Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem
Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena