10 ks | brambor | |
1 ks | avokádo | |
1 ks | červená cibule | |
1 hrst | polníček | |
2 lžíce | rostlinný jogurt | |
1 lžíce | olivový olej | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
1 stroužek | prolisovaný česnek | |
1 špetka | himalájská sůl | |
1 lžička | pepř a sůl |
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory necháme zcela vychladnout, poté je oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Avokádo rozkrojíme, vyndáme měkkou část a tu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Všechny tyto přísady dáme do misky a připravíme si dresink.
Do misky dáme 2 lžíce rostlinného jogurtu, 1 lžíci olivového oleje, šťávu z poloviny citronu, 1 stroužek prolisovaného česneku, špetku himalájské soli a klasickou sůl a pepř podle chuti. Všechny suroviny smícháme, přidáme do misky k bramborám a vše spolu promícháme. Na závěr si nakrájíme zhruba hrst polníčku, nakrájíme na menší kousky a zamícháme do salátu. Hotový bramborový salát s avokádem můžeme ihned podávat, nebo jej můžeme dát vychladit do lednice.
Veganské Vánoce: Bramborový salát a smažená hlíva krok za krokem
I bez masa lze vytvořit vynikající menu na Štědrý večer. Přesvědčte se o tom s naším receptem krok za krokem.
Šest skvělých receptů na bramborový salát
Receptů na bramborový salát není nikdy dost, zvlášť v předvánočním čase. Možná dáváte přednost klasice, která nikdy nezklame, ale máme pro vás i recepty trochu netradiční, které mohou opravdu překvapit svou chutí. A pokud si hlídáte linii, nechybí ani dietnější verze salátu. Jednoduše - vybere si každý.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena