Brambory uvaříme ve slupce, ale ne úplně do měkka.
Ještě horké je oloupeme a necháme chvilku vychladnout. Potom nakrájíme na kolečka, přidáme na kolečka nakrájené vařené vejce natvrdo, hrášek, kukuřici, zavařenou papriku, okurky.
Prostě můžeme přidat to, co máme v ledničce ze zeleniny a chutná nám. Cibuli, nejlépe červenou, dáme na rozpálený olej a úplně lehce osmahneme. Pak k ní přidáme ocet, sůl a cukr, musí být hodně sladkokyselé, a chviličku necháme přejít varem.
Vychladlou směs nalijeme na salát, lehce promícháme a necháme vsáknout a opět lehce promícháme. Připepříme a přikyselíme. Popřípadě přisladíme dle chuti!
Bramborový salát bez majonézy můžeme konzumovat jako přílohu k vařeným masům nebo taky dušenému masu s rýží. S tímto salátem to nemá chybu!
Foto: Vojtěch Leman