2 stroužky | česnek | |
1.5 lžíce | olej | |
700 g | brambory | |
1 ks | cibule | |
1.2 l | voda | |
2 ks | klobása | |
1 lžíce | hladká mouka | |
1.5 lžičky | mletá sladká paprika | |
0.5 lžičky | pálivá mletá paprika | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
mletý pepř | ||
drcený kmín |
Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Mezitím klobásky nebo jinou uzeninu nakrájíme na kostičky. Vložíme ji k cibulce a pár minut restujeme. Přidáme trochu drceného kmínu, sladkou a pálivou papriku a necháme zpěnit. Vše zalijeme litrem vody, přidáme oloupané a na větší kostičky nakrájené brambory. Guláš vaříme do změknutí brambor. Poté bramborový guláš zahustíme lžíci hladké mouky rozmíchané ve 2 dl vody a krátce povaříme. Nakonec dochutíme majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Bramborový guláš s klobásou podáváme samostatně, větší jedlíci mohou přikusovat krajíc čerstvého chleba.
Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena