350 g | brambory vařené ve slupce | |
250 g | cuketa | |
1 ks | vejce | |
2 ks | houska | |
50 g | solamyl | |
3-5 lžic | polohrubá mouka | |
60 g | máslo | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
sůl |
1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme najemno. Housky nakrájíme na drobné kostičky, které krátce opražíme na suché pánvi a necháme vychladnout. Cuketu očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme „vypotit“. Poté cuketu důkladně v utěrce vyždímeme.
2. V míse promícháme opraženou housku s nastrouhanou cutetou a bramborem, vše osolíme a přidáme vejce a solamyl. Směs důkladně propracujeme a podle potřeby postupně zahustíme moukou, až vznikne kompaktní těsto. Pak z těsta tvoříme mokrýma rukama knedlíčky o velikosti golfových míčků, které vkládáme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 10 až 13 minut. Hotové knedlíčky slijeme, omastíme rozpuštěným máslem a ihned servírujeme.
3. Bramborovo-cuketové knedlíčky podáváme jako přílohu, ale výborně chutnají i se špenátovým krémem, sýrovou či houbovou omáčkou.
Výborná příloha k sýrům a masu: Domácí cibulové čatní krok za krokem
Recept na vynikající cibulové čatní, které se skvěle hodí například k sýrům, paštice či masu.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Nejoblíbenější recepty z cukety
Cuketovou sezónu je třeba si pořádně užít. Inspirujte se našimi recepty, ve kterých cuketa nesmí chybět. Čistě zeleninové, s masem, ale i na sladko v koláčích chutná jednoduše báječně.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena