50 g | slanina | |
1 ks | cibule | |
400 g | vepřové maso | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
hladká mouka | ||
masový vývar | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
pepř |
Maso omyjeme, osušíme rozklepeme a nakrájíme kousky. Osolíme a poprášíme moukou. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Slaninu na oleji rozškvaříme a orestujeme. Škvarečky vyjmeme a do výpeku vložíme maso. Orestujeme ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, ochutíme ho česnekem, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Kroužky cibule osmažíme na oleji do zrůžovění. Bramborové špecle uvaříme podle návodu na obalu. Hotové špecle slijeme, rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, přidáme maso. Pokrm podáváme posypaný škvarečkami a osmaženou cibulkou. Můžeme přizdobit čerstvou zeleninou a usekanými bylinkami.
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena