Brambory uvaříme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Necháme je vychladnout.
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přimícháme nasekanou petželkovou nať i měkký tvaroh a vymícháme hladkou náplň.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme olej a rajčata dusíme, dokud nevytvoří kaši. Vzniklou omáčku osolíme, opepříme, ochutíme rozetřeným česnekem a prohřejeme.
Prolisované brambory smícháme se žloutky, solí, pepřem, muškátovým oříškem a hrubou moukou na hladké, nelepivé těsto. Na pomoučeném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka asi 7 - 8 cm v průměru.
Polovinu koleček potřeme rozšlehanými bílky a do středu dáme náplň. Přiklopíme druhou polovinou koleček a kraje pomocí vidličky ozdobně přitlačíme k sobě.
Ravioly vkládáme postupně do dostatečného množství vroucí osolené vody a vaříme 5 - 7 minut. Necháme okapat a podáváme přelité rajčatovou omáčkou a posypané strouhaným sýrem.