podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
petrželka | ||
pažitka | ||
rozmarýn | ||
šalvěj | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo | ||
na potření | ||
1 ks | žloutek | |
směs | ||
100 ml | bílé víno | |
150 ml | smetana ke šlehání | |
150 g | houby čerstvé | |
1 ks | bílá část pórku | |
těsto | ||
1 balení | listové těsto | |
3-4 ks | brambory |
Na másle orestujeme pórek a přidáme houby. Okořeníme, přilijeme bílé víno a krátce povaříme a zalijeme smetanou. Brambory nakrájíme na tenoučké sirky, v míse je smícháme s bylinkami (rozmarýn, pažitka, petrželka, šalvěj), osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme trošku másla a z brambor upečeme z obou stran tenké placky. Na placky navršíme směs hub a pórku a zakryjeme rozváleným listovým těstem. Potřeme žloutkem a necháme péct 8 – 10 minut v troubě při 220 °C. Bramborové placky s ragú z hub a pórku podáváme zasypané pažitkou. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena