3 lžíce | olej | |
500 g | kuřecí maso | |
1 lžička | papriková vegeta | |
1 sklenice | zeleninové lečo | |
2 balíčky | bramborové gnocchi | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
2 lžíce | sójová omáčka | |
chilli koření | ||
mletý černý pepř |
Kuřecí maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na nudličky. Osmažíme zprudka na rozpáleném oleji. Smažíme asi 5 minut. Kuřecí nudličky posypeme paprikovou vegetou a opepříme. Šťávu z leča scedíme, zeleninu bez šťávy přimícháme k osmaženému masu. Ochutíme dvěma lžícemi sójové omáčky a krátce s kuřecím masem podusíme.
Bramborové noky dáme vařit do vroucí osolené vody. Vaříme, dokud noky nevyplavou na povrch, asi 3 minuty. Uvařené noky rozdělíme na talíře a nandáme na ně směs kuřecího masa s lečem. Bramborové noky (gnocchi) s lečem zdobíme čerstvou zeleninou.
Veganské bramborové knedlíky plněné tofu se zelím krok za krokem
Vynikající veganská alternativa k plněným knedlíkům. Recept krok za krokem.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena