600 g | brambory (typ B) | |
0.5 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek | |
2 lžíce | máslo | |
200 g | mleté krůtí mao | |
1 ks | vejce (M/L) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
1 lžíce | jemně mleté ovesné vločky | |
olej na smažení | ||
trojobal | ||
hladká mouka | ||
1-2 ks | vejce (M/L) | |
jemná strouhanka |
1. Přílohové brambory (typ B) omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Brambory necháme vychladnout a následně je oloupeme a nastrouháme na jemno do mísy.
2. Mezitím si připravíme masovou směs. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno a v pánvi na rozpuštěném másle necháme zesklovatět. Poté vmícháme mleté maso, sůl, mletý černý pepř a vše opékáme, dokud se maso nerozdrobí a nezmění barvu. Propečené maso s cibulkou a česnekem odložíme stranou a necháme zcela vychladnout.
3. Vychladlou masovou směs přidáme k nastrouhaným vařeným bramborám, přidáme vejce a sůl a vše zpracujeme v kompaktní bramborovou hmotu, kterou eventuálně zahustíme lžící jemně mletých ovesných vloček.
4. Z bramborovo-masové směsi lžící oddělujeme kousky, ze kterých tvoříme válečky a následně je obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a jemné strouhance. Krokety zvolna smažíme na oleji ze všech stran do zlatova a necháme je na ubrousku okapat.
5. Bramborové krokety s krůtím mletým masem můžeme servírovat jako přílohu ke grilovaným masům, s listovými saláty a dresinkem, ale klidně i jen tak na chuť. Chutnají teplé i studené.
Grilovačka v přírodě: Mapa 50 skvělých míst pro vaše BBQ dobrodružství!
Chcete si užít skvělou grilovačku v přírodě se svými přáteli, ale nemáte gril? Žádný problém! Redakce Vaření.cz vytvořila pro vás přehlednou mapu s více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Videorecept: Grilovaná kuřecí prsa s balzamikovým octem
Grilované nemusí nutně znamenat nezdravé. Vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a zdravý recept na skvělou večeři.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena