2-3 stroužky | česnek | |
sůl | ||
2 ks | vejce | |
majoránka | ||
vegeta | ||
1 lžíce | škorobová moučka | |
olej na smažení | ||
750 g | brambor | |
mletý černý pepř | ||
4-6 lžic | celozrnná pohanková mouka | |
3 lžíce | bílý jogurt |
Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Čtvrtinu brambor nastrouháme najemno a zbytek nastrouháme nahrubo. Do brambor vmícháme vejce, pohankovou mouku, škrobovou moučku a jogurt. Česnek oloupeme a prolisujeme jej do těsta. Vše zamícháme a podle chuti opepříme, ochutíme vegetou a majoránkou. Podle potřeby těsto osolíme.
Na pánvi rozehřejeme olej a něm z obou stran smažíme vytvořené bramborákové tvary (tradiční velké placky, malé kolečka nebo obrázky pro děti).
Podáváme teplé nebo studené s čerstvou zeleninou. Jsou vhodnou přílohou k minutkovým jídlům.
Foto: Profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena