směs | ||
---|---|---|
6-8 ks | brambory | |
2 ks | vejce | |
1 lžíce | majoránka | |
1 hrneček | hladká mouka | |
1 hrst | medvědí česnek | |
podle chuti | ||
2 lžičky | sůl | |
1 špetka | pepř | |
podle potřeby | ||
olej |
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce, majoránku, sůl, pepř, mouku podle potřeby a důkladně promícháme. Přidáme medvědí česnek nasekaný na drobné nudličky, opět řádně promícháme a podle potřeby ještě zahustíme moukou nebo strouhankou.
Bramboráky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Hotové bramboráky odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Bramboráky s medvědím česnekem podáváme s čerstvou zeleninou, výborný je také jako příloha k bramborové polévce.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Jako od babičky: Poctivá bramboračka s houbami, česnekem a majoránkou
Bramboračka rozhodně patří mezi nejoblíbenější české polévky. Provoní celý byt kořenovou zeleninou, houbami a v zimě vás také pěkně prohřeje. A navíc všechny ingredience na vaření pořídíte levně! Jak na to?
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena