1 lžíce | solamyl | |
500 g | brambory | |
100 g | cuketa | |
3-4 lžíce | hladká mouka | |
1 snítka | čerstvý tymián | |
1 lžíce | tvrdý tvaroh | |
1 ks | malé vejce | |
1 ks | červená cibule | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
drcený kmín | ||
mletý černý pepř |
Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Nastrouhané suroviny osolíme, zakryjeme a necháme vylouhovat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Tymián jemně usekáme. Z brambor a cukety vymačkáme výluh, vmícháme vejce, koření a bylinky. Směs zahustíme strouhaným tvarohem, solamylem a moukou. Nakonec přidáme cibuli a vše vymícháme v hustější těstíčko. Na malé množství horkého oleje klademe pomocí lžíce hromádky, které rozprostřeme na placičky a usmažíme z obou stran dozlatova. Bramboráčky s bylinkami můžeme podávat jako přílohu ke grilovaným masům nebo jako chuťovku k pivu či vínu.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena