!TIP k přípravě
Bramboračka bude chuťově ještě lepší, použijeme-li místo vody domácí zeleninový či masový vývar. Příprava bude sice časově náročnější, ale na chuti to bude rozhodně znát. Pokud nechceme polévku zahušťovat moukou, můžeme použít rozmixovaný vařený brambor. Majoránku přidáváme do polévky vždy až na závěr, stačí ji 1-2 minutky prohřát, jinak ztrácí na vůni i chuti.
!TIP k servírování
Bramboračku podáváme posypanou nadrobno nasekanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou. Vhodnou přílohou je pečivo, nejlépe čerstvý chléb, ale pokud si hlídáme linii, vystačíme si se samotnou polévkou.
Nejlepší bramborové polévky: Recepty, které potěší jazyk a nezatíží peněženku
Kdo by odolal poctivé bramboračce? Tahle sytá a voňavá polévka patří mezi stálice české kuchyně, ale rozhodně není jen jedna jediná varianta. Brambory mají úžasnou schopnost přirozeně zahušťovat a dodávat polévkám krémovost i bez mouky. Navíc skvěle zasytí.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
Jako od babičky: Poctivá bramboračka s houbami, česnekem a majoránkou
Bramboračka rozhodně patří mezi nejoblíbenější české polévky. Provoní celý byt kořenovou zeleninou, houbami a v zimě vás také pěkně prohřeje. A navíc všechny ingredience na vaření pořídíte levně! Jak na to?
Začínající kuchaři a kuchařky, je tu opět pár užitečných rad, které vám pomohou při vaření. Polévky jsou nejstarším a nejobvyklejším jídlem. Nahradí nám oběd i večeři. Podle potřeby a chuti je můžeme zahušťovat, mrazit a díky různým zavářkám a vložkám snadno vykouzlíme všemožné variace i pro sváteční příležitosti.
Autor:Monnie
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena