1 l | borůvky | |
těsto | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
190 g | máslo | |
1-2 dl | mléko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
250 ml | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
500 ml | polohrubá mouka | |
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
hrubá mouka na vysypání |
1. Z mouky, cukru a měkkého másla připravíme drobenku. Necelý hrníček odebereme a k této menší části vmícháme vanilkový cukr.
2. Ke zbylé drobence přidáme prášek do pečiva, vajíčko a mléko tak, aby vzniklo hladké těsto. Ani husté, ani řídké, tak akorát.
3. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe borůvkami a dáme na 10 minut do trouby na 180°C. Potom plech vyndáme, posypeme vanilkovou drobenkou a dopékáme asi 15 až 20 minut.
4. Borůvkový bleskový koláč necháme vychladnout a poté můžeme už jen nakrájet a podávat.
Borůvkový speciál: Od sklizně až po pečení
Borůvková sezóna vrcholí! Pojďme si ještě do konce prázdnin maximálně užít tyto modravé plody, které mají široké využití v kuchyni, a to nejen při přípravě sladkých pokrmů.
Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč
Recept na hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou, po kterém se hned po upečení jen zapráší. Je totiž vláčný, jemný, na surovinách nešizený a úžasně chutná!
Veganské pečení s borůvkami: Borůvkový koláč s tofu krok za krokem
Z tofu se dají vytvořit i výborné sladké moučníky. Pojďte se o tom přesvědčit a upečte si s námi vynikající borůvkový koláč.
Autor:admin_martina
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena