omáčka | ||
---|---|---|
4 stroužky | česnek | |
1 špetka | sůl | |
1 ks | cibule | |
0.3 ks | celer | |
1 ks | mrkev | |
2 lžíce | olivový olej | |
150 ml | červené víno | |
500 g | hovězí mleté maso | |
1 špetka | mletý černý pepř | |
400 g | konzervovaná rajčata | |
1 lžička | směs sušených bylinek | |
příloha | ||
500 g | špagety | |
podle potřeby | ||
parmazán |
Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Malou mrkev a čtvrtku celeru nastrouháme. Na velké pánvi rozpálíme olej, pak ztlumíme oheň a osmahneme na něm cibuli. Po chvíli přihodíme česnek, mrkev i celer. Asi po 5 minutách přidáme mleté maso a směs mícháme, dokud se maso neopeče. Přisypeme nasekaná konzervovaná rajčata, přilijeme červené víno, osolíme a opepříme. Všechno dobře promícháme a necháme na mírném ohni vařit 35 - 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout.
Nakonec do boloňské omáčky přidáme i směs bylinek (tymián, oregano, rozmarýn) a necháme znovu chvíli povařit.
Špagety uvaříme podle návodu na balení v dobře osolené vodě.
Boloňskou omáčkou poléváme uvařené špagety až na talíři a posypeme parmezánem. Ihned podáváme.
Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem
Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!
Autor:PeťkaK
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena