1 ks | cibule | |
2 lžíce | sádlo | |
250 g | škvarky | |
2 lžíce | hořčice plnotučná | |
3 ks | vejce natvrdo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvě mletý pepř | ||
příloha | ||
2 ks | okurky kyselé | |
jarní cibulka | ||
chléb |
Postup je velice jednoduchý. Středně velkou cibuli očistíme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Na škvarkovou pomazánku budeme potřebovat pouze bílky. Všechny ingredience rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Škvarkovou pomazánku podáváme na čerstvém voňavém chlebu s plátky kyselé okurky, sypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Chutná výborně! Zajímají vás další tradice a s nimi spojené jídlo? Sledujte můj web Češka z Česka nebo sociání sítě Facebook a Instagram.
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Jak využít při vaření domácí sádlo a škvarky?
Jak správně vyškvařit domácí sádlo a připravit křupavé škvarky? Jaké pokrmy dokáží škvarky vyzdvihnout o level výš? Pojďme se společně naučit základy poctivé české kuchyně pomocí vybraných receptů.
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena