těsto | ||
---|---|---|
80 ml | olej | |
1 ks | vejce | |
3 lžíce | kakao | |
1 hrnek | mléko | |
1 hrnek | cukr krupice | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 balíček | kypřicí prášek do perníku | |
2 lžíce | koření do perníku | |
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
mouka na vysypání |
Všechny uvedené suroviny na těsto dáme do jedné vyšší mísy a pomocí elektrického šlehače vyšleháme hladké a tekuté těsto. Přidávané mléko by mělo být vlažné.
Troubu si předehřejeme na 160 °C, hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Připravené těsto nalijeme na plech a moučník pečeme zhruba 20 minut. Hotový perník můžeme podávat pouze pocukrovaný, ale také jej můžeme zdobit čokoládou, strouhaným kokosem a podle chuti potřít rybízovou marmeládou.
Perníkové cupcakes s čokoládovým krémem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na perníkové cupcakes s bohatým čokoládovým krémem. Užijte si spojení aromatické chuťi perníku s lahodnou sladkostí čokoládového krému.
Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení
Jen pár ingrediencí odměřených pomocí hrnečku a skvělý koláč je na světě. Máme pro vás výběr receptů na ovocnou bublaninu, tvarohový koláč i šalamounovu buchtu s ořechy.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena