hrubá mouka na vysypání | ||
máslo na vymazání formy | ||
těsto | ||
---|---|---|
4 ks | vejce | |
70 g | máslo | |
rozinky | ||
mandle | ||
70 g | cukr moučka | |
2 špetky | citronová kůra | |
140 g | polohrubá mouka | |
kandované ovoce | ||
na ozdobu | ||
cukr moučka | ||
čokoládová poleva |
Rozinky spaříme, scedíme a osušíme. Mandle se slupkou spaříme a oloupeme. Nakrájíme na kousky. Kandované podle potřeby také nakrájíme. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. V míse utřeme do pěny máslo, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Dále přidáme žloutky, citronovou kůru a všechny ingredience dobře utřeme. Pak přidáme rozinky, pokrájené mandle a kandované ovoce. Do těsta vmícháme polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček (srnčí hřbet), vymažeme tukem, vysypeme moukou, rozvrstvíme do ní těsto a zvolna pečeme v troubě asi 45 minut ve vyhřáté troubě. Vyhladlý biskupský chlebíček vyklopíme z formy a nezapomeneme posypat práškovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou
Netradiční vánoční cukroví: Sladké mlsání, kterým překvapíte
Nedáte dopustit na známé a osvědčené druhy vánočního cukroví, které se u vás v rodině pekly od nepaměti? Milujete starou dobrou klasiku a české tradice bráníte zuby nehty? Připravovat oblíbené a dobře známé druhy cukroví můžete i letos, ale zkuste k nim pro tentokrát přidat pár netradičních druhů a vyzkoušejte nové chutě!
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena