2 balíčky | vanilkový cukr | |
2 l | mléko plnotučné | |
1 konzerva | salko | |
1 konzerva | tatra | |
500 g | bílý jogurt |
Čerstvé plnotučné mléko nalijeme do hrnce (nejlépe s dvojitým dnem), vsypeme oba cukry a mléko svaříme. Horké mléko necháme vychladnout asi na 20°C. Pak do mléka metličkou vmícháme neslazené mléko (Tatra) i slazené kondenzované mléko (Salko). Nakonec vmícháme jogurt se živými kulturami (používám Hollandiu). Jogurtové mléko nalijeme do vymytých kelímků od jogurtů nebo do skleniček od výživy a postavíme na teplé topení. Přes noc nám jogurt nádherně zhoustne. Ráno kelímky uzavřeme mikrotenovou fólií a skleničky víčkem. Bílý sladký jogurt uložíme do chladničky, kde nám vydrží asi týden. Jogurtové mléko je velice dobré i vychlazené, a tak si můžete jednu skleničku místo na topení rovnou uložit do chladničky a ráno mlékem přelít müsli k snídani.
Posnídejte müsli: Sypané domácí, v podobě müsli tyčinek i v koláči
Müsli nemusí být jen kupované a plné cukru, lze si ho na spoustu způsobů připravit i doma. A vždy budete vědět, co je jeho součástí, co jíte. Oříška, semínka, sušené ovoce a vločky v té nejlepší kombinaci.
Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!
Proč zbytečně utrácet, když si oblíbené tvarohové svačinky můžeme připravit i doma. Času na vaření a pečení máme teď víc než dost. Naučíme vás nejen domácího pribináčka, veku nasladko, chlazené mléčné řezy, ale i oblíbenou treskovou pomazánku.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena