Uvaříme mandle, oloupeme je a rozpůlíme. Vzniknou nám tak ouška.
Připravíme si těsto. Zhruba 2 hrnky kokosu (500g) a 2 hrnky cukru (500g) promícháme. Přidáme 2 bílky, dále rum podle potřeby, aby se dala hmota tvarovat. Vznikne hmota, ze které uválíme v dlaních kuličku o velikosti rumové koule.
Následně položíme kuličku na otočený hluboký talíř a modelujeme do tvaru myšky. Je dobré si připravit misku s vodou a čistou utěrku na oplachování a osušení olepených rukou. Doporučuji začít od čumáčku. Po vytvarování jemně zapíchneme mandle jako ouška a do zadečku párátko jako ocas. Bílou myšku přendáme opatrně na hladký povrch (umělohmotné prkýnko nebo tác) a necháme jeden den volně ztuhnout. Poté bílé myšky jemně podebereme nožíkem a přendáme na talíř.
Nakonec rozehřejeme čokoládu a špejlí myškám vytvoříme očka a čumáček.