20 ks | květy bezu | |
3 kg | cukr | |
5 ks | bio citron | |
200 ml | ovocný ocet | |
2 l | voda |
Vodu a cukr na plotně zahřejeme a poté necháme vychladnout. Do nádoby přidáme bezové květy, citrónové plátky a ovocný ocet.
Vše necháme 3 dny odstát. Získanou tekutinu přelijeme přes síto do čistých skleněných lahví a pečlivě uzavřeme.
Bezový sirup se skvěle hodí například k dezertu bezová panna cotta. Pokud rádi připravujete pokrmy z místních surovin, je tento recept přímo pro vás.
Až se příroda probudí, budeme mít k dispozici již řadu bylinek, které hrají hlavní roli při pročišťování organismu. Poohlédněte se po kopřivě, pampelišce i šťovíku.
Bezové květy v kuchyni: Zkuste recept na domácí bezovou limonádu
Bezová květenství jsou snadno dostupná a lze z nich připravit široké spektrum (nejen) nápojů. Dnes to bude osvěžující voňavá bezová limonáda. FOTORECEPT vše usnadní.
Autor:jihotyrolska.kucharka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena