těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
80 g | máslo | |
2 lžíce | med | |
1.5 lžičky | skořice mletá | |
2 hrnky | mleté vlašské ořechy | |
1 hrnek | mandle (mleté) | |
krém | ||
2 ks | jablko | |
2 lžíce | med | |
1 lžička | skořice mletá | |
1.5 kelímku | polotučný tvaroh | |
1 ks | vejce L |
V míse promícháme všechny sypké suroviny na těsto (mleté ořechy, mandle, sůl a mletou skořici). Rukama zapracujeme změklé máslo nakrájené na kousky. Do vzniklé směsi připomínající drobenku přidáme 2 lžíce medu a dobře promícháme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a zhruba z poloviny připraveného těsta v ní vytvoříme asi půl centimetrovou vrstvu. Těsto rozprostřeme a uplácáme nejlépe rukama. V míse rozmícháme tvaroh s vejcem a medem do hladkého krému. Krémem potřeme těsto ve formě. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na krém rozprostřeme nastrouhaná jablka a posypeme mletou skořicí. Nakonec vše přikryjeme druhou půlkou těsta. Bezlepkový ořechový koláč pečeme při 175 °C asi 25 minut, až je povrch zlatavý. Před krájením necháme bezlepkový ořechový koláč vychladnout. Výhodou je, že každému postačí opravdu jen kousek, protože koláč je velmi sytý.
Skořicový věnec s vlašskými ořechy krok za krokem
Vypadá složitě, ale je jednoduchý a stačí pár surovin. Navíc potěší i příznivce veganského pečení. Krok za krokem vám ukážeme, jak připravit tuto sladkou dobrotu.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena