Recept na oblíbené vánoční cukroví s vůní skořice, badyánu a medu se obejde bez pšeničné mouky. Perníčky chutnají skvěle a potěší nejeden mlsný jazýček a v rukou šikovného pekaře se můžou proměnit v malé umělecké dílo.
těsto | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
60 g | med | |
80 g | cukr moučka | |
30 g | tuk na pečení | |
0.5 lžičky | jedlá soda | |
0.5 lžičky | perníkové koření | |
200 g | bezlepková mouka | |
na potření | ||
vejce |
Pokud ale budeme perníčky potahovat čokoládovou polevou, není třeba je potírat vejcem. Pokud bezlepkové perníčky nechceme zdobit polevou a jsou určeny hlavně k jídlu, můžeme ke snadnému dekorování zvolit půlky oloupaných mandlí. Ty přitlačíme k těstovému tvaru ještě před pečením.
Autor:mimat.media
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena