těsto | ||
---|---|---|
500 g | vařené brambory | |
1 ks | bílá vejce | |
1 lžička | sůl | |
70 g | solamyl | |
70 g | bezlepková mouka |
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme vejce, solamyl, mouku a podle chuti osolíme.
Z těsta tvoříme knedlíky, které vaříme v osolené vodě po dobu asi 20 minut.
Bezlepkové bramborové knedlíky podáváme jako přílohu, a to s pečeným masem a drůbeží, nejlépe se špenátem nebo se zelím.
Knedlíky ke svatomartinské huse: Jaké vybrat a jak je připravit?
Možná už také jako my přemýšlíte nad letošní svatomartinskou hostinou. Svatomartinská husa se bez knedlíků neobejde, které však vybrat? Budou se hodit kynuté houskové, bramborové, špekové, chlupaté, karlovarské nebo snad Pajfálské? A jaké můžeme i zkombinovat?
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?
Správně pečená husa však není vůbec nijak složitá záležitost. Má kromě jiných jedno velice důležité pravidlo, které se nevyplatí obcházet. Husa by se měla péct tak dlouho, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla, ale přitom ne zase příliš dlouho, aby se nevysušila. Co tedy vlastně dodržovat a na co se zaměřit, aby svatomartinská husa byla nejen na pohled dokonalou ozdobou sváteční tabule, ale taky pochoutkou, na kterou dlouho nezapomenete?
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena