sůl | ||
2 ks | vejce | |
strouhanka | ||
hladká mouka | ||
600 g | bedla |
Vybereme spíše uzavřené plodnice. Starší plodnice s otevřeným kloboukem mají suchou dužninu. Někomu to ale nevadí, záleží na vkusu a chuti.
Plodnice bedly dobře osolíme. Postupně je obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepeme.
Bedly fritujeme při 180 °C asi 3 - 4 minuty. Samozřejmě lze smažit i na pánvi. Bedly v trojobalu podáváme s okurkovým salátem a nezapomeneme na tatarskou omáčku a kečup.
Jako od babičky: Poctivá bramboračka s houbami, česnekem a majoránkou
Bramboračka rozhodně patří mezi nejoblíbenější české polévky. Provoní celý byt kořenovou zeleninou, houbami a v zimě vás také pěkně prohřeje. A navíc všechny ingredience na vaření pořídíte levně! Jak na to?
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena