podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
těsto | ||
3 ks | vejce | |
6 ks | brambory | |
1 lžička | kmín | |
6 ks | rohlík | |
5 lžic | hladká mouka |
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo ještě lépe rozmixujeme. Smícháme kostičky rohlíků, nastrouhané brambory, kmín, vejce a hladkou mouku. Vše pořádně propracujeme v tužší těsto. Podle potřeby můžeme přidat ještě mouku. Potom si průběžně namáčíme ruce a tvarujeme koule, které vaříme 25 - 30 minut v osolené vroucí vodě. Bavorské chlupaté knedlíky podáváme jako přílohu k různým omáčkám, nejlépe chutnají k houbové.
Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!
Letošní horké a suché počasí houbám příliš nepřálo, ale v těchto dnech se i houbaři mohou těšit z pořádné úrody. My vám přinášíme výběr zajímavých a chuťově výborných receptů z čerstvých hub, které stojí za to vyzkoušet.
Autor:rudanek44
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena