1 snítka | rozmarýn | |
2 ks | batáty | |
1 lžíce | olivový olej | |
2 špetky | mletý zázvor | |
2-3 ks | jarní cibulka s natí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý barevný pepř | ||
čerstvá pažitka | ||
podle potřeby | ||
voda |
Velké batáty (sladké brambory) oloupeme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulku i s natí očistíme a nasekáme nadrobno. Pažitku také nasekáme. V hluboké pánvi rozpálíme olej a nejprve osmahneme cibulku. Poté přihodíme batáty a restujeme. Mezitím osolíme, opepříme, zasypeme mletým zázvorem a přidáme otrhanou snítku rozmarýny. Zalijeme trochou horké vody a dusíme asi 10 minut za občasného promíchání. Batáty by měly být po této době dostatečně měkké. Poté odklopíme, doplníme nasekanou pažitkou a podle potřeby dochutíme. Batáty na zázvoru mají zajímavou a příjemně štiplavou chuť po zázvoru. Podáváme je jako přílohu, ale vegetariáni a vegani si na nich jistě pochutnají jen tak s listovými saláty apod.
Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?
V obchodech objevujeme stále nové ovoce a zeleninu. Často ani nevíme, jak s danou surovinou zacházet. V čem jsou batáty výjimečné a jak je připravit?
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena